DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 20. srpna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TEMPLE OF DREAD - Beyond Acheron (2023)

Recenze/review - TEMPLE OF DREAD - Beyond Acheron (2023)


TEMPLE OF DREAD - Beyond Acheron
CD 2023, Testimony Records

for english please scroll down

Nekróza je smrt tkání v živém organismu. Určitě znáte příšloví, že v někom umřelo něco uvnitř. Najednou přestanete cítit jakoukoliv bolest. Existuje jenom temnota. Máte strach, bojíte se světla a připadáte si jiní, odlišní. Nejhorší potom je, když v člověku odumře jeho duše. Stane se jen prázdnou schránkou, chodící po tomto světě jako zlá, ošklivá zombie. Schválně, kolik takových lidí potkáte během dne? A co teprve v noci, když vylezou ze svých děr přízraky. Mám před sebou jedno mrtvé tělo. Vypadá neporušeně. Jenže hnilo dlouhé roky zevnitř.

Postupný rozklad vašeho těla i mysli nastane i u nové desky německých death metalistů TEMPLE OF DREAD. Kdo naše stránky sledujete pravidelně, asi moc dobře víte, že tuhle smečku považuji za jednu z nejlepších v disciplíně zvané starý prašivý death metal (odkazy na recenze a rozhovor jsou dole pod článkem). Letos pánové přicházejí se zbrusu novým materiálem, u kterého máte absolutní jistotu, že u něj shnijete zaživa.


Na téhle skupině se mi vždy líbilo, že uchopila hraný styl po svém. V dnešní době, kdy je hrozně těžké být originální, je poznáte během několika málo minut poslechu. Mají svůj nezaměnitelný výraz a krvavý ksicht. Hraje se zde postaru, s odkazy na osmdesátá a devadesátá léta minulého století (OBITUARY, DECEASED, MALEVOLENT CREATION, PESTILENCE, CELTIC FROST, SODOM, SLAYER). Pánové se v téhle stoce pohybují jako žraloci, jako pradávní predátoři. Umí složit skladbu, která se vám doslova vypálí do mozku. Bude vám odpadávat maso od kostí. Budete se usmívat a radovat se z každého dalšího setkání, z každé další proříznuté tepny. TEMPLE OF DREAD mají ve svých skladbách těžko popsatelný feeling a drive, takovou tu starodávnou patinu, kterou uměly vytvořit klasici žánru. Poslech lze přirovnat k návštěvě staré márnice. Přidáte hlasitost na svém přehrávači a budete si užívat morbidní, masivní zvuk (Jörg Uken - producer, recording), s chutí se podíváte na obal od mistra Paolo Girardiho a budete se cítit podchlazení. Drtíme tu v podzemí staré, práchnivějící kosti, setkáváme se s přízraky i se smrtí. A oceňujeme jenom kapely, které hrají opravdově, od srdce, s upřímným pohledem plným zkažené krve. Album "Beyond Acheron" by mohlo být označeno známkou vysoké kvality. Němcům se povedlo nahrát desku, u které zažijete nekrózu na vlastní kůži. Postupně se rozpadnete v prach! Starý, plesnivý death metal, mokvající ozvěny z krvavých močálů!


Asphyx says:

Necrosis is the death of tissues in a living organism. I'm sure you know the story of something dying inside someone. Suddenly you stop feeling any pain. There is only darkness. You're afraid, you're afraid of the light, and you feel different. The worst thing is when the soul dies inside a person. He becomes an empty shell, walking around this world like an evil, ugly zombie. I wonder how many people you meet in a day? Let alone at night, when the ghosts come out of their holes. I have one dead body in front of me. Looks intact. But it's been rotting for years from the inside.

The gradual decomposition of your body and mind will also occur on the new album by German death metallers TEMPLE OF DREAD. If you follow our site regularly, you probably know very well that I consider this band to be one of the best in the discipline called old dusty death metal (links to reviews and interview are below the article). This year the gentlemen come with brand new material, which you can be absolutely sure that you will rot alive with.


What I've always liked about this band is that they've embraced the playing style in their own way. In this day and age where it's so hard to be original, you can recognize them within a few minutes of listening. They have their unmistakable look and bloody face. The way they play here is old-fashioned, with references to the 80s and 90s (OBITUARY, DECEASED, MALEVOLENT CREATION, PESTILENCE, CELTIC FROST, SODOM, SLAYER). They can compose a song that literally burns into your brain. Your flesh will fall off your bones. You'll smile and rejoice at every new encounter, every new artery cut. TEMPLE OF DREAD have a hard-to-describe feel and drive in their songs, that old-time patina that the classics of the genre were able to create. Listening to them can be compared to visiting an old morgue. Turn up the volume on your player and you'll enjoy the morbid, massive sound (Jörg Uken - producer, recording), look with relish at the cover artwork by master Paolo Girardi and feel hypothermic. Here we crush old, smelly bones in the underground, encounter ghosts and death. And we only appreciate bands that play with real, heartfelt, honest eyes full of bad blood. The album "Beyond Acheron" could be marked as a sign of high quality. The Germans have managed to make a record that will make you experience necrosis for yourself. You will gradually disintegrate into dust! Old, moldy death metal, soaking echoes from bloody swamps!



about TEMPLE OF DREAD on DEADLY STORM ZINE:







TRACKLIST
01. Charon's Call (Intro)
02. Beyond Acheron
03. World Below
04. Damnation
05. Dance of Decay
06. All-Consuming Fire
07. The Plague
08. Carnality Device
09. Asebeia
10. Hades

LINE-UP
Jens Finger - Vocals
Markus Bünnemeyer - Guitars, Bass
Jörg Uken - Drums, Keys





Share this games :

TWITTER