DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 27. července 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - AGELESS SUMMONING - Démonický, morbidní death metal ze starých prašivých katakomb!

Rozhovor - AGELESS SUMMONING - Démonický, morbidní death metal ze starých prašivých katakomb!

Interview with death metal band from United Kingdom - AGELESS SUMMONING.

Answered vocalist Ali Lauder, thank you!

AGELESS SUMMONING - Corrupting The Entempled Plane (2023):

Ave AGELESS SUMMONING! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií AGELESS SUMMONING.

Hail! Ageless Summoning vznikli v roce 2016, když jsme byli na nizozemském Deathfestu. Bavili jsme se o tom, že uděláme novou kapelu inspirovanou érou Stevea Tuckera z Morbid Angel, Immolation a pomalými eposy raných Nile. Známe se už léta přes různé kapely a chtěli jsme vytvořit styl death metalu, který máme rádi a který nám připadal nedostatečně zastoupený.

Právě poslouchám vaši novinku „Corrupting The Entempled Plane“ a připadám si, jako bych byl zavřený v nějaké kobce spolu s IMMOLATION, MORBID ANGEL, INCANTATION, DRAWN AND QUARTERED, DIABOLIC. Deska má skvělý temný sound. Kde jste album nahrávali a jak jste s výsledkem spokojen? Mluvili jste nějak do výsledného zvuku?

Skvělé, o to nám šlo! Bicí a zpěv jsme nahrávali ve studiu Sonorous v Edinburghu, basu ve studiu Dalmarnock v Glasgow, zbytek jsme si dělali sami a Gregg to mixoval a masteroval. Všichni jsme s tím moc spokojení. Výsledek je blátivý a zastřený a pro někoho může být nabytým vkusem, ale vystihuje to kolovrátkovou zlovůli, kterou jsme chtěli vyjádřit. Mně osobně chvíli trvalo, než jsem si na to zvykl, ale myslím, že je to dobře, protože to má svou jedinečnou atmosféru, která nemusí být nutně bezprostřední. Myslím, že Gregg odvedl fenomenální práci.

Jakým způsobem vznikal nový materiál pro „Corrupting The Entempled Plane“? Jak vlastně tvoří/skládají AGELESS SUMMONING?

Vzájemně jsme si posílali demoverze e-mailem a diskutovali o nich, pak jsme vytvořili nové verze. Byl to trochu proces učení, protože jsme si uvědomovali náš styl a teprve když jsme nahráli hotové album, měli jsme úplnou představu o kompletním zvuku.

„Corrupting The Entempled Plane“ má temný obal. Jeho autorem je jako vždy skvělý Paolo Girardi.  Jeho práce se mi líbí, Jak jste vůbec nápad na obal vybírali a co má znázorňovat?

Měl jsem představu nadpozemské pekelné krajiny s portály, které signalizují invazi nebo infiltraci. Tématem názvu je vniknutí na posvátnou půdu v prastaré vnější dimenzi. Paolo mě požádal o náčrtek, podle kterého by mohl pracovat, tak jsem načmáral nějakou nečitelnou změť a on z ní za dva dny vytvořil mistrovské dílo. Je to skutečný mistr.

Kdo je autorem textů a o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci?

Texty píšu já (Ali) a o literaturu a psaní se zajímám už od mládí. Chtěl jsem do textů zakomponovat různé odkazy a vlivy, ale nechtěl jsem se příliš odklonit od zavedené deathmetalové disciplíny. Inspiroval jsem se spisovateli, jako jsou Joseph Campbell, Udo Becker a Robert E. Howard, také filozofií, literární teorií a některými možná neobvyklejšími autory, ale nakonec jsou texty hodně deathmetalové, brutální a osobní.

Hrajete muziku starou jako samotný death metal. Jak vlastně vnímáte nové směry ve smrtícím kovu. Jeho míchání s death core, případně technický death metal? Máš vůbec nějaké oblíbené kapely v „moderním metalu“? 

Moc nových deathmetalových kapel nebo moderních metalových kapel obecně nesleduji. Zůstávám u svých pevných oblíbenců nebo poslouchám hodně různých forem hudby, jako je jazz nebo progresivní rock a post punk. Když to řeknu, slyšel jsem některé kapely, které to posunuly někam dál, a myslím, že je skvělé, že je tu tak silný příznivec death metalu v jakékoli podobě. Stále je tu spousta nových míst a já doufám, že se věci budou dál vyvíjet, pokud jde o tradiční i inovativní formy metalu.

Jak jsou na tom AGELESS SUMMONING s koncerty? Hrajte hodně? Jezdíte turné nebo si vybíráte jen větší festivaly? A co turné po Evropě, neláká vás?

Naživo jsme hráli jen párkrát, protože je těžké zkoordinovat naše rozvrhy, ale snažíme se vystupovat, jak jen to jde. Letos v září budeme hrát na festivalu Sonic Dissonance v Edinburghu a doufáme, že se nám podaří uspořádat krátké zimní turné. Rádi bychom se dostali i do Evropy!

Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily?

Právě teď se ve Skotsku děje spousta skvělého death a extrémního metalu. Tady je jen pár kapel, na které se můžete podívat:





Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky?

Máme rádi úžasné Heaving Earth a sledovali jsme je naživo v den, kdy jsme tvořili!

Blížíme se k závěru a tak bych zkusil jednu více filozofickou otázku. Jak byste definovali styl zvaný death metal? Čím pro vás tato hudba je a proč jste si vybrali právě tento styl?

Podle mě má pravý death metal brutální zvuk a temnou atmosféru, která je lidská i nelidská. Vypovídá o něčem prvotním a prastarém, ale také o něčem nadpozemském nebo pekelném. Když jsem death metal objevil poprvé, zaujala mě samotná extrémnost a síla, ale ta ustoupila hlubšímu zkoumání.

Co chystají AGELESS SUMMONING v nejbližších měsících?

Blížíme se k dokončení skládání našeho druhého alba a doufáme, že ho budeme nahrávat letos v zimě.

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů.

Děkujeme! A děkujeme za rozhovor! Doufáme, že si brzy zahrajeme v České republice a vypijeme všechny vaše tmavé Krušovice!

AGELESS SUMMONING - Corrupting The Entempled Plane (2023):

https://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/corrupting-the-entempled-plane

https://www.ddmsuo.eu >>> NEW EUROPEAN WEBSTORE <<<


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Share this games :

TWITTER