DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. března 2023

Recenze/review - SATANIKA - Horde Of Disgust (2023)


SATANIKA - Horde Of Disgust
CD 2023, Osmose Productions

for english please scroll down

Chodívám do staré márnice čím dál tím častěji. Už dávno se nehodím do dnešního divného světa. Zde mi je dobře. Rozmlouvám s mrtvými, pomáhám hledat jejich duše. Kopeme společně hroby a vzpomínáme na osmdesátá a devadesátá léta minulého století. Posloucháme jenom dobrou muziku a pijeme to nejlepší pivo. Blízkost smrti způsobuje, že je vše ohlodané na kost, upřímné, opravdové. Jako hudba italských maniaků SATANIKA

Pánové neznají žádné kompromisy. Naleznete zde jen ostré riffy, chorobný vokál a spoustu morbidních momentů. Tančíme na svých vlastních hrobech, pořádáme temné rituály. Thrash metal, black a nahrubo nasekaná tma. Co si víc může starý fanoušek extrémního metalu přát?



Pokud bychom hledali nějaké vlivy, které se do tvorby SATANIKA otiskly, museli bychom jmenovat kapely jako VENOM, SODOM, AURA NOIR, DESTROYER 666, NIFELHEIM, HELLHAMMER, BULLDOZER, DARKTHRONE. Zkrátka a dobře, až půjdete v pátek odpoledne z práce, tak si vezměte tuhle nahrávku  s sebou do hospody. Pusťte ji svým stejně prokletým kolegům a uvidíte, že se vám pořádně rozproudí krev v žilách. Já to tak alespoň mám. Líbí se mi černobílý obal, oceňuji starý prašivý zvuk. Kývám se do rytmu a vzpomínám na dobu, kdy se tahle muzika vyměňovala na kazetách. SATANIKA jsou jako jezdci apokalypsy, kteří přijeli šířit jedinou pravou víru mezi fanoušky. Existuje jenom Satan, metal a čerstvě exhumované hroby. Tady, v jejich společnosti, se cítím dobře a nemůžu desku jinak, než chválit a vynášet do samotného pekla. Hrozíme pěstí, točíme se v mosh-pitu. Odpadávají nám kusy masa od kostí a mozek se vaří ve vlastní šťávě. Chodívám do staré márnice čím dál tím častěji. Už dávno se nehodím do dnešního divného světa. Zde mi je dobře. Inferno! "Horde Of Disgust" je temným poselstvím z podzemí! Thrash black metalové album, u kterého praskají kosti!


Asphyx says:

I've been going to the old morgue more and more. I don't fit into today's strange world anymore. I'm comfortable here. I talk to the dead, help find their souls. We dig graves together and reminisce about the '80s and '90s. We listen to good music and drink the best beer. The proximity of death makes it all gnawed to the bone, honest, real. Like the music of Italian maniacs SATANIKA.

Gentlemen know no compromise. All you'll find here are sharp riffs, morbid vocals and plenty of morbid moments. We dance on our own graves, we hold dark rituals. Thrash metal, black and coarse chopped darkness. What more could an old extreme metal fan ask for?


If we were looking for some influences that have been imprinted on SATANIK's work, we would have to name bands like VENOM, SODOM, AURA NOIR, DESTROYER 666, NIFELHEIM, HELLHAMMER, BULLDOZER, DARKTHRONE. In short, when you leave work on Friday afternoon, take this record with you to the pub. Play it for your equally cursed colleagues and you'll see the blood rush through your veins. At least I do. I like the black and white cover, appreciate the old dusty sound. I sway to the rhythm and remember a time when this music was traded on cassette tapes. SATANIKA are like the horsemen of the apocalypse who have come to spread the one true faith among the fans. There is only Satan, metal and freshly exhumed graves. Here, in their company, I feel comfortable and can't help but praise the record and take it to hell itself. We threaten with our fists, we spin in mosh-pits. Pieces of flesh fall off our bones and our brains boil in their own juices. I go to the old morgue more and more often. I don't fit into today's weird world anymore. I'm fine here. Inferno! "Horde Of Disgust" is a dark message from the underworld! Thrash black metal album that makes your bones crack!



Tracklisting:
1. Not Of This Earth (2:26)
2. The Void (3:55)
3. Cosmic Funeral (4:43)
4. Horde of Disgust (4:09)
5. The Fog (3:50)
6. Their Hands Upon Our Throat (3:50)
7. Tentacles of Horror (3:45)
8. Cursed Be Thy Name (3:49)
9. The Absolute Torment (3:02)
10. Bleed for Darkness (3:47)



Share this games :

TWITTER